Kiemelt támogatóink:

 

MFB

 

 

Hogyan segíthet?

Felajánlását banki átutalással, támogatói levélben, illetve postai csekken is eljuttathatja hozzánk. Kérjük tüntesse fel az adószámát vagy adóazonosító jelét! Alapítványunk a támogatott összegről az 1997.évi CLVI. Törvény 26.§ alapján adóigazolást állít ki, melyet postai úton juttatunk el Támogatóinknak.

  • átutalással: Bankszámlaszámunk: CIB Bank 10700165-47770100-51100005
  • támogatói levélben: A támogatás összegéről támogatói levelet küldünk utánvéttel, mely tartalmazza az igazolást.
  • csekken történő befizetéssel: Kérésére postán csekket küldünk az Ön részére, melyen befizetheti a felajánlott összeget.
  • bankkártyával: Alapítványunk részére online módon, bankkártyával is adományozhat. Az adományozás technikai feltételeit a CIB Bank biztosítja. Az adományozás teljesen biztonságos!

Támogatással kapcsolatos kérdéseit a 06-1-6070790 telefonszámon teheti fel.

Tudnivalók cégek részére

Az adomány elszámolásának feltételei

A  közhasznú szervezetnek, egyháznak, valamint a közérdekű kötelezettségvállalás keretében adományozás céljából adott támogatás, juttatás, költségnek, ráfordításnak minősül, attól függetlenül is, hogy a támogatott adózás előtti eredménye pozitív vagy negatív-e. Az igazolásnak továbbá tartalmaznia kell az adományt kapó nevét, adomány mértékét, célt amire az adományt kapta, közhasznúsági fokozatot illetve az adományozó adatait.

Az adomány és a társasági adó

Az adomány értéke a könyvelésben, mint ráfordítás elszámolható. Ez alapján a cég mérleg szerinti eredménye csökken, amelyből a társasági adó számításra kerül. A közhasznú tevékenységre illetve a kiemelkedően közhasznú besorolást megalapozó közfeladat támogatására az adóévben visszafizetési kötelezettség nélkül átadott támogatásnak, átadott eszköz könyv szerinti értékének, térítés nélkül nyújtott szolgáltatás bekerülési értékének bizonyos százaléka az alábbiak szerint csökkenti a társasági adó alapot az adomány  plusz 20%-ával tartós adományozás esetében.

4 éves adományozási szerződés innen letölthető.

Az adomány és az ÁFA

A pénzbeli adomány, ingyenes termékátadás, szolgáltatás nyújtás esetén nem kell áfát fizetni. Abban az esetben ha a cég adományozás céljára vásárol meg egy terméket akkor annak áfáját nem vonhatja le, ha viszont korábban nem kifejezetten adományozás céljára vásárolt terméket vagy szolgáltatást és levonta a beszerzés áfáját és azt adományozza el később akkor az nem okoz gondot az áfa levonása szempontjából.

A 2019. évi közhasznúsági jelentés innen tölthető le.

Bankkártyás adományozás

fizetési feltételek >
adományozási tájékoztató >